Kérdése van? Kérdezzen minket...

DIATRA Mérnöki Iroda Kft.
e-mail:
info@diatra.hu
Telefon: +36 20 975-6934
Youtube csatornánk

Mérnöki precizitás - gyakorlati szemlélettel

 független szakértőtől

 

 

 

 

 


 

Éttermét, pizzériáját, kávézóját, cukrászdáját átvizsgáljuk élelmiszer-biztonsági és technológiai szempontok alapján, és egy konzultáció keretében, ismertetjük az esetleges gyenge pontokat, válaszolunk kérdéseire.

 

Ráadásként amennyiben minden rendben van, a jogszabályoknak megfelelő módon igazoljuk HACCP rendszerét, így ezzel két évig nem lesz gondja. 

 

 

 

 


 

2016. december 13-tól a Magyarországon forgalomba hozott élelmiszereken kötelezően szerepeltetni kell a termék tápértékadatait a 1169/2011 EU rendelet előírásai szerint.

 

Az Ön termékein van már tápérték jelölés?

Kímélje meg vállalkozását a büntetésektől!

 

 

 

 

 
 

Róluk mondták

 

"Nekem Traszkovics Zsolt tanította a HACCP ismereteket a szakácsképzésen amire járok. 
Az egyetlen olyan oktató volt akinek érdekesek voltak az órái, és le is tudott kötni, főképp az előadásmód miatt. Rendesen sajnáltam, mikor véget értek vele az órák.

 

Ami pluszt még adott, és számomra példaértékű volt az a pozitív életszemlélete és a dolgokhoz, önmegvalósításhoz való hozzáállása, mentalitása.

Ebből szeretnék példát meríteni én is. Kevés ilyen emberrel találkozni manapság."

 

Szigeti Ivett

szakács hallgató

 


 

"Több céggel is volt már szerencsém dolgozni, de mindig úgy éreztem, hogy ki vagyok szolgáltatva a folyamatosan változó átláthatatlan jogszabályoknak.

Eldöntöttem, hogy megkeresem azt a vállalkozást, aki úgy képviseli cégemet élelmiszer biztonság, termék jelölés, termékfejlesztés terén, mintha az övé lenne.

A Diatrások számos alkalommal bizonyították, hogy a legjobbak az élelmiszeripar, -élelmiszergyártás terén, ezzel sok felesleges idegességtől, büntetéstől és költségtől kímélték már meg eddig is.

 

Akiknek nagyobb céljaik vannak és át akarják látni a folyamatokat a vállalkozásukban, számukra Diatra Mérnöki Iroda fogja adni a jogszabályoknak való megfelelést, hogy nekünk csak az értékestéssel kelljen foglalkoznunk"

 

Kocsis Bálint
mesterszakács - séf
a "CSÍKOS" márka tulajdonosa

 
 

További ajánlataink

Szeretné ha vendéglátó helyén:

 

- mindig megfelelő lenne az élelmiszer-biztonság

- bármikor gond nélkül jöhetne az ellenőrző hatóság

- munkatársai pontosan tudnák mit, hogyan kell csinálni, és azt is tudnák miért

- szakemberek rendszeresen ellenőriznének és szükség esetén beavatkoznának

- dokumentációja megfelelő és napra kész lenne

- jogszabályi változás, bővítés átalakítás esetén azonnal szakemberek átdolgoznák azt

 

És mindezt havonta egy családi vacsora áráért?

 

Hívjon minket

06 20 975-6934

és érdeklődjön havidíjas ajánlatunkról!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Élelmiszeripari vállalkozások önellenőrzési rendszere

2018. január 1-től lépett életbe a 28/2017. (V.30) FM rendelet
az élelmiszer-vállalkozások által működtetendő önellenőrzési rendszerre vonatkozó követelményekről

 

     
 

Az Ön vállalkozása kidolgozta a
2018. január 1-től kötelezően működtetendő rendszert és üzemelteti azt?

 
     

 

Mit ír elő a rendelet?

 

A fenti időponttól minden élelmiszer vállalkozásnak (a kistermelőket kivéve)  működéséhez kapcsolódó, az élelmiszerek megfelelő minőségével, az élelmiszer-biztonsággal, az azonosíthatósággal, a nyomon követéssel és az élelmiszerek jelölésével kapcsolatos önellenőrzési rendszert kell kidolgoznia.
A kidolgozott rendszert működtetnie kell, valamint annak működtetését dokumentumokkal igazolnia kell a hatóság felé.

 

28/2017. (V.30) FM rendelet

 

Az önellenőrzési tervnek minimálisan a következőket kell tartalmaznia:
 

  • az önellenőrzési terv által felölelt időszakot,
  • az önellenőrzés során alkalmazott módszert,
  • az elvégzett önellenőrzés igazolásának módját,
  • az önellenőrzés során keletkezett dokumentumok és az önellenőrzési terv megőrzésének idejét,
  • az ellenőrzés tárgyát,
  • az ellenőrzött követelményeket,
  • az ellenőrzési időpontot vagy gyakoriságot,
  • az ellenőrzés, megfigyelés vagy mintavétel pontos helyét,
  • az ellenőrzésért és az önellenőrzési terv végrehajtásáért felelős személyt.

 

A terv elkészítésekor többek között figyelembe kell venni a vállalkozás tevékenységét, méretét, az esetlegesen előállított élelmiszer jellegét, mennyiségét, a felmerülő élelmiszerbiztonsági kockázatokat.

 

Milyen módszerekkel végezhető az önellenőrzés?

A fenti szempontok alapján ez nagyon tág határok között mozoghat. Megfelelő lehet a dokumentumok ellenőrzése, érzékszervi vizsgálat, de szükségessé válhat laboratóriumi vizsgálatok végzése is.

 

A rendelet lehetőséget ad rá, hogy amennyiben a már üzemeltetett élelmiszerbiztonsági, vagy minőségbiztosítási rendszer kielégíti az elvárásokat, nem kell újabb rendszert kidolgozni és azt párhuzamosan működtetni.
A gyakorlatban a korábbi rendszereknél sajnos nem sok esély van rá, hogy megfelelnek a rendeletnek, de a rendszer akár beintegrálható a már meglévő HACCP-be is.

 


 

Amennyiben nem biztos benne, hogy Önmaguk megbirkóznak a feladattal, mi örömmel állunk segítségükre.

 

Hívjon minket!

06 20 975-69-34

info@diatra.hu

 


 

Milyen lehetőségek vannak?

 

Először érdemes megvizsgálni a jelenlegi HACCP rendszert. A tapasztalatok alapján 3 lehetséges megoldást javaslunk:

 

  • Az önellenőrzési rendszer létrehozása, és működtetése
  • Az önellenőrzési rendszer beintegrálása a meglévő HACCP rendszerbe, és közös működtetése
  • Amennyiben a HACCP sem megfelelő egy új integrált rendszer létrehozása

 


 

Kérdése van?
Hívjon minket!

06 20 975-69-34

info@diatra.hu

 


 

Ez még nem minden:

 

 

 

  Rendelje meg a 

 élelmiszerbiztonsági átvizsgálásunkat, és most
az ellenőrzéssel együtt megvizsgáljuk az önellenőrzési rendszer kialakításának lehetőségeit is további költségek nélkül!

 

 

Akciónk visszavonásig érvényes.

 

 

 

 


 

 

Vendéglátósoknak ajánlott szolgáltatásaink ismertetője

Letöltés

 

Feldolgozóknak ajánlott

szolgáltatásaink ismertetője

Letöltés


 

 

Érdekességek az élelmiszertudomány rejtekeiből...

 

Youtube csatornánk Facebook oldalunk